Charles Michel in de bres voor partijgenoten

MR-voorzitter Charles Michel neemt de verdediging op twee partijgenoten. Dat doet hij nadat Alain Courtois, lijsttrekker in Brussel-stad in opspraak kwam in een controversieel dossier. Hij heeft "te goeder trouw" en "uit goede bedoelingen" gehandeld, klinkt het. Ook voor Armand De Decker, die burgemeester is in Ukkel, nam hij het op.

Het parket opende een vooronderzoek naar de activiteiten van de vzw Irisport, die door MR-lijsttrekker in Brussel-stad Alain Courtois op poten werd gezet. Michel zei in het ochtendprogramma van radiozender Bel-RTL dat Courtois "te goeder trouw" is en "goede bedoelingen had".

Ook voor de burgemeester van Ukkel, Armand De Decker, sprong de MR-voorzitter in de bres. De Decker wordt genoemd in een artikel van het Franse satirische weekblad Le Canard Enchaîné. Hij zou volgens het blad meegewerkt hebben aan de versnelde goedkeuring van een wet over de strafrechtelijke minnelijke schikking.

Dat zou gebeurd zijn op vraag van de toenmalige Franse president Sarkozy. Niets van aan, reageert Michel. "Het zou op zijn minst een grappig beeld zijn dat de Franse president erin zou slagen verschillende partijen te overtuigen voor een tekst te stemmen die door de CD&V werd ingediend."

Michel riep op om het gekibbel te stoppen en zich op de inhoud te focussen voor de verkiezingen. "We willen ons niet laten afleiden van het echte objectief op het terrein. Het debat moet over ideeën gaan."

lees ook