Dewinter: "Ik ben tevreden met 15 procent"

Filip Dewinter, lijsttrekker van Vlaams Belang in Antwerpen, zal zondag tevreden zijn als zijn partij 15 procent haalt in de Scheldestad. Dat zegt hij in Het Nieuwsblad. "We willen als partij sterk genoeg blijven om te wegen op het beleid."

Filip Dewinter geeft in een interview met Het Nieuwsblad aan een heel goed gevoel te hebben bij de campagne van Vlaams Belang in Antwerpen. "We gaan uiteraard stemmen verliezen ten opzichte van de score van 2006, maar wij gaan beter standhouden dan iedereen verwacht of hoopt", aldus de lijsttrekker.

"Een aantal academici en journalisten hebben het einde van onze partij al meermaals voorspeld, maar ze nemen hun wensen voor werkelijkheid. Ik zal tevreden zijn als we 15 procent halen", zegt Dewinter concreet. Zes jaar geleden was Vlaams Belang met 33,5 procent van de stemmen nog de tweede grootste partij in Antwerpen.

Dewinter spreekt in het interview de vrees uit dat Bart De Wever, als hij burgemeester wordt van Antwerpen, in zee zal gaan met de socialisten. "Maar de mensen beginnen te beseffen dat een stem op Bart De Wever helemaal geen stem voor verandering is, maar een stem voor meer van hetzelfde", klinkt het.

Toch wil Dewinter niet gezegd hebben dat hij De Wever de winst niet gunt in de Scheldestad. "Als ik iemand zou willen zien struikelen op 14 oktober, dan is het wel Patrick Janssens", zegt hij. "Want het socialisme is een ramp gebleken voor Antwerpen".

lees ook