Europese bizon geboren in Bellewaerde

In het dierenpark Bellewaerde, in Ieper, is een Europese bison of wisent geboren. De wisent was na de Tweede Wereldoorlog uitgestorven in het wild, maar door herintroductie leeft er nu weer een kleine populatie in het wild.

Bellewaerde heeft sinds dit voorjaar een eigen kweekprogramma van Europese bisons. Er zaten vier wisenten in het dierenpark, en nu is daar dus al eentje bij gekomen.

De geboorte verliep vlot en de jonge bizon en mama Esperança maken het goed. Na de geboorte opende het kalfje vrijwel onmiddellijk zijn oogjes. Na een 20-tal minuten ondernam het zijn eerste poging om recht te staan. Niet veel later dronk het jonge dier zijn eerste melk.

Voor Bellewaerde is de geboorte van een wisent een belangrijke gebeurtenis, want het dierenpark in Ieper speelt een rol in het internationale kweekprogramma van die dieren.