Gotye maakt kans op twee American Music Awards

De Belgisch-Australische zanger Gotye heeft twee nominaties in de wacht gesleept voor de American Music Awards (AMA's). De Amerikaanse zangeres Rihanna en de Amerikaanse rapster Nicki Minaj zijn allebei goed voor vier nominaties.

De American Music Awards (AMA's) zijn een van de belangrijkste  onderscheidingen voor muziek in de VS. De Belgisch-Australische zanger Gotye is genomineerd in de categorieën beste nieuwkomer en beste alternatieve artiest.

Gotye is de artiestennaam van Wouter De Backer uit Melbourne in Australië. De in Brugge geboren muzikant scoorde het voorbije jaar wereldwijd een hit met zijn nummer "Somebody that I used to know". In de VS bereikte hij de eerste plaats in de Billboard Hot 100.

In de categorie beste nieuwkomer neemt Gotye het op tegen J. Cole, Fun., Carly Rae Jepsen en One Direction. Als hij de prijs voor beste alternatieve artiest wint, gaat dat ten koste van The Black Keys en Linkin Park.

Rihanna en Nicki Minaj hebben elk vier nominaties in de wacht gesleept. In de belangrijkste categorie, artiest van het jaar, neemt Rihanna het op tegen Justin Bieber, Drake, Maroon 5 en Katy Perry.

De AMA's zijn aan hun 40e editie toe en worden op zondag 18 november uitgereikt in Los  Angeles. Christina Aguilera maakte de nominaties bekend. Ze zal ook optreden op het event.