Green Day naar Pinkpop en Rock Werchter

De Amerikaanse punkrockgroep Green Day is de eerste naam op de affiche van Pinkpop in Landgraaf in Nederland. Green Day sluit de 44e editie van het zomerfestival af op zondag 16 juni. Drie weken later staat de groep van Billy Joe Armstrong op het podium van Rock Werchter.

"Green Day stond in 2010 al op het Pinkpop en dat was toen een eclatant succes. Intussen is de band wereldwijd gegroeid en speelt de groep overal de stadions plat", aldus Pinkpop over de komst van Green Day naar Landgraaf.

Green Day is een trio dat bestaat uit zanger-gitarist Billy Joe Armstrong, bassist Mike Dirnt en drummer Tré Cool. De groep heeft wereldwijd al meer dan 60 miljoen albums verkocht en is bekend van nummers als "Basket case", "When I come around", "Wake me up before september ends", "American idiot" en "21 guns".

Pinkpop vindt volgend jaar plaats van vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni. Het festival vond voor het eerst plaats in Geleen op 18 mei 1970. Sinds 1988 vindt het plaats in Landgraaf.

Drie weken na het concert in Nederland staat Green Day op het podium van Rock Werchter. Op donderdag 4 juli is de groep de headliner op het hoofdpodium. Green Day is de derde naam op de affiche van Rock Werchter 2013, na Blur en Rammstein. Rock Werchter vindt volgend jaar plaats van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli.