Houdt verstandhouding tussen CD&V en S.PA stand?

In Liedekerke kunnen CD&V en SP.A het al twee legislaturen goed met elkaar vinden. Het duo heeft samen al heel wat verwezenlijkt. Kunnen beide partijen na 14 oktober op hetzelfde elan voort?

In Liedekerke stellen zich op veertien oktober vijf partijen kandidaat: CD&V, SP.A, Open VLD, N-VA en Vlaams Belang. Behalve het Vlaams Belang, dat slechts 7 kandidaten kon verzamelen, trekken alle partijen met een volledige lijst van 23 kandidaten naar de kiezer.

Goed koppel?

Al twaalf jaar kunnen CD&V en SP.A het goed met elkaar vinden. Na twee legislaturen kan het duo de kiezer dan ook een lange reeks heraangelegde straten voorleggen, evenals uitgebreide sociale voorzieningen, sportinfrastructuur en gegroepeerde gemeentediensten. Ook de herinrichting van de stationsbuurt zit in de pijplijn. Alleen de jeugd zit nog wat op haar honger omdat de plannen voor het jeugdhuis herzien moesten worden omwille van het te hoge kostenplaatje.

De vele realisaties kunnen CD&V, die burgemeester Luc Wynant op de eerste plaats gezet heeft, en SP.A, die met Dirk Lodewijk als kopman naar de kiezer trekt, net als in 2006 heel wat stemmen opleveren. Toen wisten beide partijen respectievelijk 9 en 5 zetels te veroveren.

Concurrentie

CD&V en SP. A krijgen echter concurrentie van de N-VA. De partij die in 2006 nog samen met CD&V naar de kiezer trok, stelt zich voor het eerst alleen kandidaat. Lijsttrekker van dienst is Johny De Brabanter.

De N-VA moet het opnemen tegen sterke tegenstanders als CD&V en SP.A; maar als de partij de nationale  tendens volgt, maakt ze zeker kans om enkele zetels in de wacht te slepen.

Dat geldt ook voor Open VLD, die met lijsttrekker Patrick Asselman naar de kiezer trekt. De partij sleepte  zes jaar geleden drie blauwe zetels in de wacht.

Tenslotte doet ook Vlaams Belang een gooi naar de gunsten van de kiezer. De onvolledige kandidatenlijst wordt getrokken door Vanessa De Bolle. 

Freddy Kempeneer

lees ook