Is dit de boosaardigste kat ter wereld?

Dat kat en internet een geslaagd huwelijk vormt, weten we al sinds zaterdag door tal van socialenetwerksites wordt omgedoopt in caturday ofwel katerdag. U moet maar eens caturday door Google halen om te weten wat daarmee wordt bedoeld. De populairste kat op het wereldwijde web luistert naar de naam Colonel Meow. Zijn eeuwig gefrons wekt op de lachspieren van iedereen.

Het trotse baasje van de kater is Anne Marie Avey, een vrouw van 28 uit Seattle. Zij nam haar geliefde kater in huis nadat het dier gevonden werd langs de kant van de weg. En alvast haar lachspieren merken dagelijks het verschil met vroeger, want er gaat geen dag voorbij of Avey moet zich een breuk lachen met de voortdurend fronsende kater. "Elke morgen word ik wakker en wanneer ik naar hem kijk, schiet ik in de lach", zegt de vrouw op de website van ABCnews.

Die schijnbaar permanente frons wilde ze graag met  vrienden en familie delen, waarop ze een Facebookpagina aanmaakte die volledig in het teken stond van haar Colonel Meow. De foto's die ze online plaatst, vergezelt ze steevast van grappige commentaar die inspeelt op zijn lichaamstaal. De fans van de kat noemt ze "minions" of "volgelingen".

Morgen, op 11 oktober, bestaat de pagina precies een jaar. En in die tijdspanne is het aantal fans of volgelingen uitgebreid tot bijna 65.000 en een YouTube-filmpje met de fronsende kat in de hoofdrol werd in een week tijd door 117.000 mensen bekeken.

Avey zelf is verrast door het succes. "Eigenlijk dacht ik alleen vrienden en vrienden van vrienden blij te maken met Colonel Meow, maar al snel ontdekte ik mensen die ik nog nooit had gezien."

Ze moet lachen als haar wordt gevraagd of haar kater werkelijk zo onmogelijk is om mee samen te leven. "Helemaal niet. Het is een heel lieve kat die gewoon de pech heeft er net het tegenovergestelde uit te zien."

lees ook