Knoeide Wells Fargo met woonkredieten?

De Amerikaanse overheid is een rechtszaak begonnen tegen de grootbank Wells Fargo. Die zou tien jaar lang misbruik hebben gemaakt van overheidsgaranties voor leningen.

Wells Fargo is een van de grote banken in de VS en de grootste verstrekker van hypotheekleningen. Nu wordt de bank door de Amerikaanse overheid voor de rechter in New York gedaagd wegens fraude.

Volgens de overheid heeft Wells Fargo de voorbije tien jaar roekeloos woonkredieten verstrekt aan mensen die de lening niet konden betalen. Die leningen vielen onder de garantie van de overheidsdienst Federal Housing Administration en die heeft dus fors moeten tussenbeide komen. Wells Fargo ontkent de feiten.

Het is niet de eerste keer dat de VS-regering banken aanklaagt voor dergelijke feiten. Eerder werd een minnelijke schikking getroffen met Citigroup, Deutsche Bank en Bank of America. Die laatste heeft begin dit jaar beloofd om een schadevergoeding van 1 miljard dollar te betalen.