N-VA De Pinte met spade naar verkeersdrempel

De N-VA van De Pinte heeft vandaag actiegevoerd aan een van de verkeersdrempels in het centrum van de gemeente. Met een plechtige eerste spadesteek protesteerden ze tegen de volgens hen te hoge en te scherpe drempels.

“De drempels zijn een doorn in het oog van menig inwoner. Niemand begrijpt waarom ze zo hoog en scherp moeten zijn", zegt N-VA-lijsttrekker Ferry Comhair, die verwijst naar ons forum "De vragende partij". Het voorstel om de verkeersdrempels heraan te leggen eindigde in De Pinte op de eerste plaats.

De partij trok daarom vandaag met een spade naar een van de drempels. "Met deze actie -de spade erin- willen we ons voorstel kracht bijzetten. Uiteraard moet het verkeer in het centrum en zeker aan de school vertraagd worden, maar volgens ons bestaan er alternatieven die minder schadelijk zijn voor auto’s.”

De N-VA wil met de actie ook nog iets anders aanklagen. "In deze weken voor de verkiezingen regende het eerste spadesteken en eerste steenleggingen in De Pinte. Het zal wel geen toeval zijn dat al die plechtigheden uitgerekend nu plaatsvinden", klinkt het. "Wij hadden liever een zuiniger beleid gezien. Door wat zuiniger te zijn met gemeenschapsgeld zouden we in de toekomst de belastingen wat kunnen verlagen.”

lees ook