Nederlander Paul Teng wint Stripschapprijs 2013

De Nederlandse auteur Peul Teng is de laureaat van de 40e Stripschapprijs. Teng krijgt de prijs in maart tijdens de Stripdagen in Gorinchem. Aan de prestigieuze onderscheiding is een tentoonstelling verbonden in Gorinchem.

Volgens de jury van de Stripschapprijs heeft Paul Teng zijn sporen ruimschoots verdiend in het buitenland. Teng wordt  geprezen om zijn "illustratieve stijl" en "is een echte stripmaker, die het verhaal  nooit ten kost laat gaan van het mooie plaatje".

Teng is bekend van zijn realistische historische strips. Hij maakte  onder meer "Libertair intermezzo", "De vrienden van Igor Steiner",  "De oneven orde" en de stripserie "Shane".

Eerdere winnaars van de Stripschapprijs zijn onder anderen Aloys Oosterwijk, Joost Swarte, Theo van den Boogaard en Maarten Toonder.