Open VLD Maldegem: "Geen voorakkoord"

Open VLD Maldegem wil via een persbericht duidelijk maken dat de partij geen voorakkoord heeft in de Oost-Vlaamse gemeente. "Wij respecteren de stem van de kiezer en wachten dus eerst de uitslag van 14 oktober af", klinkt het.

"We stellen ons ernstige vragen bij het gerucht dat CD&V met Groen in zee zou gaan om zelf te kunnen voortbesturen. Gesteld dat de geruchten kloppen, zou dit een slechte zaak zijn voor de Maldegemnaar", klinkt het in een persbericht ondertekend door lijsttrekker Wim Swyngedouw (foto) en voorzitter Jules van Rie.

"Zo’n coalitie biedt geen garantie op een gezondmaking van de gemeentelijke financiën, zou voor meer regeltjes en betutteling zorgen en het economisch weefsel van onze gemeente aantasten", gaat de lokale Open VLD-afdeling verder.

De partij wil duidelijk maken dat ze in Maldegem met geen enkele partij een voorakkoord gesloten heeft. "Wij respecteren de stem van de kiezer en wachten dus eerst de uitslag van 14 oktober af. We willen de kiezer niet voor voldongen feiten plaatsen nog voor de eerste stem uitgebracht is", luidt het.

lees ook