Ouders kunnen video busongeval Sierre bekijken

Het Zwitserse gerecht heeft de ouders van de slachtoffers van het busongeval in Sierre per brief gemeld dat ze, indien ze dat wensen, de beelden van de veiligheidscamera's in de tunnel kunnen bekijken. Traumapsycholoog Erik De Soir vindt het belangrijk dat de ouders weten wat er gebeurd is.

"De ouders hebben het recht om te weten in welke omstandigheden het ongeval gebeurde en hoe de hulpverlening na het ongeval verliep", zegt De Soir. Volgens hem is dit een belangrijke stap in de bewustwording van wat er gebeurd is, net zoals het afscheid nemen van hun kinderen na het ongeval dat was.

De Soir benadrukt dat de ouders wel vooraf moeten weten wat er op de beelden te zien zal zijn en dat ze psychologisch begeleid moeten worden. Bij de busramp in Sierre, zeven maanden geleden, kwamen 28 kinderen en begeleiders om het leven.