Parijs vindt materiaal voor aanmaak explosieven

De Franse politie heeft materiaal gevonden dat gebruikt kan worden bij de aanmaak van explosieven. Dat heeft het Franse parket bevestigd. Twaalf leden van een extreem-islamitische cel blijven intussen aangehouden. Zij waren vorig weekend al aangehouden.
Openbaar aanklager François Molins trekt ten strijde tegen moslimterroristen

Volgens het Franse gerecht is afgelopen weekend een erg gevaarlijke islamitische groep opgedoekt. Afgelopen nacht is bij huiszoekingen in de buurt van Parijs materiaal gevonden dat gebruikt kan worden bij de aanmaak van springstof.

De groep is wellicht betrokken bij de aanval tegen een joodse kruidenierszaak in Sarcelles, een voorstad van Parijs. Daarbij viel vorige maand één gewonde.

Vorig weekend schoot de Franse politie de verdachte van die aanslag dood in Straatsburg. Daarop beschoten onbekenden een synagoge in Parijs.