SBS-zenders zien het marktaandeel stijgen

Thierry Tacheny van SBS Belgium heeft drie weken na de start van Vier (foto) een eerste balans opgemaakt. Het marktaandeel van de SBS-zenders Vier en Vijf is gestegen in vergelijking met vorig jaar.

SBS Belgium heeft na de overname door De Vijver een vernieuwingsoperatie doorgevoerd. Vijf weken geleden ging Vijf van start, het vroegere VijfTV. Op 17 september werd VT4 feestelijk omgedoopt tot Vier, met verschillende nieuwe programma's van Woestijnvismakelij.

De gedelegeerd bestuurder van SBS Belgium, Thierry Tacheny, is tevreden over de eerste cijfers van Vier en Vijf. "Vier en Vijf halen samen 19,7 procent marktaandeel in de doelgroep van 18 tot 54-jarigen. Dat is een groei met 14 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar", aldus Tacheny. Vier bereikt meer dan twee miljoen kijkers per dag (mensen die meer dan 1 minuut kijken). met onder meer "De Kruitfabriek" en vooral "De  slimste mens ter wereld".

"Wat na "De slimste mens ter wereld" is een vraag die blijkbaar op ieders lippen lijkt te branden. De komende weken lanceert Vier vijf nieuwe programma's in primetime, waardoor SBS voor het eerst zijn najaarsprogrammering via de winter naadloos laat overlopen in het voorjaar", aldus Tacheny.

De gedelegeerd bestuurder van SBS Belgium heeft ook een duidelijke doelstelling voor de komende maanden. Thierry Tacheny wil met Vier en Vijf samen een marktaandeel van 22 procent halen in de doelgroep van 18 tot 54-jarigen. "Een doelstelling waar we vandaag niet zo ver af staan", klinkt het.

Vijf nieuwe programma's voor komende weken

Vier zal de komende weken vijf nieuwe programma's lanceren in prime time. Moederholding SBS wil zo voor het eerst de najaarsprogrammatie via de winter "naadloos laten overlopen in het voorjaar".

Welke programma's in december de quiz "De slimste mens ter wereld" zullen opvolgen, maakte Tacheny nog niet bekend. "We hebben enkele verrassingen die we later aankondigen", zei hij. "Vier zal in december beter zijn dan in het verleden, bij VT4."

Volgende lente komt er ook de al eerder aangekondigde quiz "De slimste gemeente van Vlaanderen", een variant op "De slimste mens" waarin gemeenten om de titel zullen kampen.