Schwarzenegger signeert op Buchmesse

De Frankfurter Buchmesse, de grootste boekenbeurs ter wereld, heeft een opvallende gast over de vloer gehad. Arnold Schwarzenegger, voormalig Hollywoodster en gouverneur van Californië, stelde er zijn autobiografie "Total recall" voor.

"Total recall" werd ter gelegenheid van de grootste boekenbeurs ter wereld in allerijl naar het Duits vertaald.

Schwarzenegger, van geboorte een Oostenrijker, hield zijn promopraatje ook in het Duits, maar om zijn fans te plezieren doorspekte hij het met "Hasta la vista, baby" en "I'll be back", oneliners uit zijn bekendste kassucces "Terminator".

Fans verdrongen zich voor de stand waar Arnold Schwarzenegger zijn autobiografie signeerde. Hij vertelde dat hij vroeger nog over bodybuilding heeft geschreven. "Maar dit is iets helemaal anders. Nu gaat het over mijn leven", zei hij.

In het boek heeft de 65-jarige Schwarzenegger het o.a. over zijn echtscheiding van Maria Scheider, die hem verliet nadat aan het licht was gekomen dat hij een kind had verwerkt bij het kindermeisje van het gezin.