Slachtoffer van Polanski schrijft memoires

Samantha Geimer, de vrouw die op haar dertiende werd misbruikt door regisseur Roman Polanski, wil haar memoires schrijven. Haar boek zou in 2013 uitkomen en een inzicht geven "in vele facetten van het verhaal die nooit werden onthuld".

Het boek zal "The girl: emerging from the shadow of Roman Polanski" heten. Geimer vertelt o.a. dat haar vriendinnen haar lieten vallen na de gebeurtenis. Maar ze wil haar kant van het verhaal vertellen "zonder woede". Geimer, intussen 47 en moeder van twee kinderen, ijverde trouwens voor de stopzetting van het geding tegen de regisseur omdat ze lijdt onder de "voortdurende publicatie van details".

Polanski werd na het zedendelict aangeklaagd en bracht 42 dagen in voorhechtenis door onder psychiatrisch toezicht. Omdat hij in de Verenigde Staten tot 50 jaar gevangenisstraf riskeerde, vertrok hij naar Frankrijk. Door de Amerikaanse autoriteiten wordt hij sindsdien als voortvluchtig beschouwd. Keert hij terug, dan wordt hij gearresteerd.

Drie jaar geleden werd hij in Zwitserland opgepakt en onder huisarrest geplaatst. De Amerikaanse justitie vroeg zijn uitlevering, maar Zwitserland weigerde dat.