Sopraan Sarah Brightman wordt ruimtetoerist

De Britse sopraan Sarah Brightman wordt ruimtetoerist. Ze zal voor tien dagen meereizen naar het internationaal ruimtestation ISS. Brightman wil bovendien de eerste artiest worden die zingt vanuit de ruimte.

Brigthman gaat eerst nog op tournee in 2013, maar daarna zal ze een zes maanden durende voorbereiding op haar ruimtereis volgen in het trainingcentrum in Moskou. Wanneer ze precies zal vertrekken, is nog niet bekend. "Ik ben nog nooit ergens zo opgewonden over geweest", zegt de zangeres.

Brightman wordt de zevende toerist die een ruimtereis boekt bij Space Adventures. Hoeveel ze voor de reis betaalt, is niet bekend. Geschat wordt dat een ruimtereis zo'n 20 miljoen euro kost.

Sarah Brightman werd bekend als musicalzangeres. Ze zong in o.a. "Cats" en "Phantom of the opera", beide geschreven door Andrew Lloyd Webber, met wie ze jarenlang getrouwd was. Met Andrea Bocelli zong ze "Con te partirò" ("Time to say goodbye").