Toyota roept 7,4 miljoen auto's terug

De Japanse autobouwer Toyota roept wereldwijd 7,43 miljoen auto's terug om een probleem met de elektrische ramen op te lossen. In ons land gaat het om 37.737 auto's. Dat maakte het bedrijf bekend.

Het gaat om modellen van de Yaris, Auris, Vitz, RAV4 en Corolla. In Europa betreft het 1,39 miljoen wagens. In België gaat het op om 37.737 auto's van de modellen Yaris, Corolla, Auris en RAV4, gebouwd tussen 2006 en 2008.

Er kan brand ontstaan door het systeem van de elektrische ruiten. Toyota benadrukt dat er zich tot nu toe nog geen enkel probleem heeft voorgedaan.

Toyota heeft al eerder enkele keren wagens moeten terugroepen voor mogelijke fabricagefouten. In 2009 en 2010 moesten meer dan 10 miljoen wagens van Toyota en Lexus terug naar de garage voor technische mankementen.