"Geen winkelcentrum in het zuiden van Brugge"

Mercedes Van Volcem, de lijsttrekker van Open VLD in Brugge, kant zich tegen het voorstel van projectontwikkelaar Bart Verhaeghe om in de rand van Brugge een nieuw voetbalstadion met winkelcentrum op te richten. Van Volcem zei dat in een debat in "Vandaag" op Radio 1.

"Wij staan absoluut niet meer achter het voorstel van Bart Verhaeghe", zegt Van Volcem. "Door de economische realiteit vandaag is het zo dat het in de toekomst niet meer mogelijk zal zijn dat er een winkelcentrum in de rand wordt gebouwd."

"Wij vinden de binnenstad heel belangrijk. We zien dat er nu al een stukje verschraling optreedt, dat er economische reces is." Volgens Van Volcem zou het onverstandig zijn om in het zuiden van Brugge nog een centrum bij te bouwen.

Open VLD lijkt een bocht te maken in het dossier van een nieuw voetbalstadion voor Club Brugge. Van Volcem vindt dat de Vlaamse regering nu maar eerst moet beslissen over de locatie van een nieuw voetbalstadion en over wat daar mogelijk is.

Renaat Landuyt (SP.A) vindt het belangrijk dat Brugge en duidelijk signaal geeft. "Ik hoop dat we met één stem kunnen spreken van Brugge naar Brussel toe."

Hoe dan ook lijkt Brugge stilaan zijn eigen Uplace te krijgen: een projectleider die een winkelcentrum-annex-voetbalstadion wil bouwen in de rand, en de middenstand in de binnenstad en de omliggende gemeenten, die tegen zijn.

lees ook