"Ik word geen schepen onder Hilde Claes"

Als Ivo Belet (CD&V) geen burgemeester van Hasselt wordt, blijft hij in het Europees Parlement en past hij voor een eventueel schepenambt. Hij heeft dat gezegd in "De laatste ronde" op Eén. Burgemeester Hilde Claes (SP.A) bevestigt dat zij en haar ploeg resoluut gaan voor de burgemeesterssjerp.

De afgelopen jaren is Hasselt bestuurd door een zogenoemd afspiegelingscollege, in eerste instantie onder Steve Stevaert (SP.A), nu onder zijn partijgenote Hilde Claes. Maar dat heeft zijn beste tijd gehad, moet ook Claes toegeven. "Als men dit associeert met "ons kent ons" is dit niet goed."

Coalitiepartner CD&V vindt dat ook en kijkt nu vooruit naar andere formules. "We willen een open en eerlijke bestuursstijl", zegt lijsttrekker Ivo Belet. Als hij burgemeester kan worden, "dan kies ik voor Hasselt". Maar Belet past wel voor een rol als schepen. Dan blijft hij in het Europees Parlement.

"Ik ga met mijn ploeg voor de burgemeesterssjerp", zegt Hilde Claes. Met wie wil ze dan in zee? "Met iedereen die positief verder wil bouwen aan Hasselt", luidt het ietwat cryptische antwoord. 

lees ook