"Kortrijk, neemt u Vincent Van Quickenborne tot uw wettige echtgenoot?"

De Kortrijkzanen ontvangen een dezer dagen een trouwboekje in de bus. Met dit boekje wil minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) op een originele manier zijn engagement voor de Stad Kortrijk bevestigen.

Het trouwboekje deelt mee dat Van Quickenborne en de Stad Kortrijk op 14 oktober 2012 zijn gehuwd, waarbij "de echtgenoten" kozen voor een "totaal engagement"-huwelijksstelsel.

Van Quickenborne en Kortrijk hebben volgens het boekje een omvangrijke kroost, met volgende klinkende namen: Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke en Rollegem. BIj elk van deze "kinderen" verduidelijkt Van Quickenborne welke engagementen hij voor de deelgemeente in petto heeft. Zo krijgt Bissegem een zone 30 en zal Rollegem op meer ondersteuning kunnen rekenen voor straat- en buurtfeesten.

Bovendien formuleert Van Quickenborne tien engagementen voor de stad. Zo wil de Open VLD'er camera's met nummerplaatherkenning plaatsen om de criminaliteit te bestrijden. Ook moet Kortrijk de goedkoopste parkeerstad blijven en belooft Van Quickenborne geen belastingsverhoging door te voeren.

Maar zit er al een haar in de boter tussen Vincent en Kortrijk? Tussen de foto's in het trouwboekje, die de campagne een extra personal touch moeten geven, prijkt een foto van Van Quickenborne en "Anouk, mijn liefste Bollie"...

lees ook