"Omdat ze niet fit genoeg was voor het Witte Huis"

Wellicht hoopt ze al lang niet meer op een job als minister van Buitenlandse Zaken, mocht Mitt Romney de nieuwe VS-president worden. Dus zoekt Sarah Palin naar een andere uitdaging. En haar laatste is zeker niet haar minste: ze werpt zich op de fitnessrage. Of ze Jane Fonda zal doen vergeten, is nog maar de vraag. Al doet het idee, strak in het fluorescerende pak, nu wellicht al menig mannelijk hart sneller slaan.
Zien we een sportieve Palin binnenkort terug zoals haar bekende fotoshop-foto uit 2008?

Voor haar fitnessboek schakelt ze alvast haar gezin in. "We zijn bezig met het schrijven van een boek over fitness en zelfdiscipline, met de nadruk op waar we onze energie en evenwicht vandaan halen, terwijl we onze geliefde zelfgemaakte gerechten eten. We beloven je dat wat we doen, echt wel werkt en een bevredigende kwaliteit van leven biedt", aldus Palin op de entertainmentsite People. Ze noemt het alvast "een uniek en motiverend boek".

Niet dat de lezers wakker liggen van Palins bewegingsoefeningen. In een internetpoll op People bleek driekwart van de deelnemers geen enkele boodschap aan haar advies te hebben. De lifestylewebsite Parade toonde zelfs nog een grotere desinteresse op zijn website.

Twitter bood alvast Palin hulp bij het zoeken naar een titel:

  • "Niet fit genoeg voor het presidentschap."
  • "Stop met lopen naar het Witte Huis, maar start met lopen naar de fitnesszaal."
  • "Joggen naar Rusland vanuit mijn huis."
  • "You betcha? You stretcha!"
  • "Midlife crisis"

Of de 48-jarige Palin een uitgever heeft voor haar boek, is momenteel niet geheel duidelijk.

lees ook