"Romney, stop met mijn dode zoon te gebruiken"

De moeder van een Amerikaanse soldaat die vorige maand omkwam bij de aanslag op het consulaat in Benghazi, wil dat presidentskandidaat Mitt Romney stopt met haar zoon politiek te gebruiken. Op verkiezingsmeetings haalt Romney regelmatig een anekdote over een ontmoeting met de soldaat aan. Maar "ik vertrouw Romney niet", zegt de moeder.

De moeder van soldaat Glen Doherty wil dat Romney ophoudt haar zoon te vermelden in zijn verkiezingscampagne. "Romney mag de dood van mijn zoon niet als deel van zijn politieke agenda gebruiken. Het is fout om hem te gebruiken om Obama aan te vallen."

Romney herhaalde de afgelopen week regelmatig dezelfde anekdote op zijn verkiezingsmeetings. "Doherty rende niet weg van het gevaar in het consulaat in Benghazi. Hij rende erop af. Hij bleef niet in zijn veilig hoekje zitten." Romney gebruikt de metafoor om duidelijk te maken wat hij vindt dat de Republikeinen moeten doen in november om het Witte Huis te heroveren.

Een medewerker van de Republikeinen heeft intussen gemeld dat Romney de anekdote in het vervolg niet meer zal vertellen.