Annemans zet Van Peel op zijn nummer

"Een lijstduwer dient niet om mensen buiten te duwen, maar om mensen in de gemeenteraad te duwen." In een filmpje op YouTube steekt Antwerps Vlaams Belangkopstuk Gerolf Annemans de draak met de eerder uitgebrachte filmpjes van CD&V-schepen Marc Van Peel.

Havenschepen Marc Van Peel, zondag lijstduwer op de Stadslijst, haalde de voorbije weken zowat alle nieuwswebsites met twee knap gemaakte filmpjes, waarin hij enerzijds een "vervelende Hollander" in de Schelde duwt en anderzijds een lookalike van N-VA-lijsttrekker Bart De Wever verhindert om het stadhuis te betreden. Telkens met de slogan "Duwkracht", refererend naar zijn plaats op de lijst.

Vlaams Belangkopstuk Gerolf Annemans steekt in een eigen - iets minder professioneel - filmpje de draak met Van Peel. De kernboodschap luidt: een lijstduwer dient niet om mensen buiten te duwen, maar om mensen net binnen (in casu de gemeenteraad) te duwen. Annemans is zelf lijstduwer en kan het dus weten.

Annemans' filmpje is duidelijk met minder budget opgenomen: hij houdt het bij een stoel, zichzelf en een reeks bordjes met tekst op. Maar meer heeft een goede verstaander niet nodig. Partijgenoot en stadsgenote Anke Van dermeersch is er in elk geval weg van: "Low budget, high impact!", twitterde ze.

lees ook