Bende autozwendelaars in Dendermonde opgerold

Het parket van Dendermonde heeft een bende van autozwendelaars opgerold. 11 mensen zijn aangehouden. Er loopt nog een onderzoek naar een 20-tal anderen die ook mogelijk betrokken zijn.

De bende kocht gestolen luxewagens, vooral 4x4's, uit eigen land en uit onze buurlanden Nederland, Frankrijk en Luxemburg. De bendeleden betaalden een dumpingprijs voor de gestolen auto's en verscheepten de auto's vanuit ons land naar Midden-Afrika. Ze gebruikten daarvoor de haven van Antwerpen als draaischijf.

Het onderzoek startte in augustus vorig jaar, toen er bij een garage in Aalst 3 terreinwagens werden gestolen. Gisteren waren er dan verschillende huiszoekingen. Er werden 12 mensen opgepakt, 11 van hen zijn dus aangehouden. Het gaat vooral om mensen van Congolese en Angolese afkomst.

De 11 aangehouden bendeleden worden verdacht van heling van gestolen voertuigen, sommigen onder hen ook van oplichting en valsheid in geschrifte.