Bozar lanceert app rond Constant Permeke

Het Paleis voor Schone Kunsten pakt dit najaar uit met een primeur: een app rond Constant Permeke. De drietalige app komt er naar aanleiding van de retrospectieve rond de Belgische kunstenaar.

De bedoeling van de app is om de bezoekers van de retrospectieve in de Bozar "een totaalervaring aan te bieden, tijdens of na het bezoek aan de expo", klinkt het in een persbericht van het Paleis voor Schone Kunsten.

"De handige app verzamelt alle praktische info om je bezoek te plannen en een overzicht van activiteiten rond Permeke in België", luidt het. Daarnaast bevat de app ook veel extra content, zoals uitleg bij een selectie van 8 topwerken in de tentoonstelling. Ook enkele video's zijn te bekijken via de applicatie.

"De Permeke-app is een belangrijke stap voor Bozar in zijn streven om het publiek een rijkere ervaring te bieden en kunst zo toegankelijk mogelijk te maken", aldus Bozar. De app is vanaf vandaag gratis te downloaden.