Burgemeester of minister-president: "Alles is mogelijk"

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) sluit niet uit dat hij burgemeester wordt in Ukkel of zelfs minister-president van de Brusselse regering in 2014. Dat heeft de MR-topman gezegd op de RTBF.

Reynders duwt zondag de lijst van de MR in Ukkel. Hij liet eerder al weten dat hij een actieve rol wil gaan spelen in zijn gemeente. Gisteren liet hij weten zelfs een zekere interesse te hebben in de sjerp. Die behoort voorlopig nog toe aan zijn partijgenoot Armand De Decker, die ook de lijst trekt op 14 oktober. Mocht De Decker zijn mandaat kunnen verlengen, dan ziet Reynders zichzelf als zijn mogelijke opvolger. "Waarom niet? Zes jaar, dat is erg lang", aldus Reynders.

Maar Reynders heeft ook nog een ander mogelijk scenario klaarliggen. Mocht de MR na de regionale verkiezingen van 2014 terug in de meerderheid geraken in Brussel, dan ziet Reynders zichzelf als mogelijke minister-president. De huidige Brusselse minister-president, Charles Picqué (PS), kondigde al aan dat hij niet uit is op een nieuw mandaat in de hoofdstad. Reynders werpt zichzelf dus alvast op als zijn mogelijke opvolger. "Ik denk er graag aan, in die zin dat alles mogelijk is", aldus Reynders gisteravond.

lees ook