CD&V en N-VA in kartel naar de kiezer in Oosterzele

In Oosterzele bundelen de N-VA en CD&V van burgemeester Johan Van Durme weer de krachten. Zij behaalden in 2006 de absolute meerderheid. Groen en SVVO hopen dat te verhinderen, maar nu N-VA overal de wind in de zeilen heeft, beseffen zij ook dat dat niet vanzelfsprekend wordt.
Burgemeester Johan Van Durme

In Oosterzele trekken CD&V en N-VA als één van de weinige kartels in Vlaanderen naar de kiezer. De CD&V trekt de lijst, met onder meer burgemeester Johan Van Durme en de N-VA duwt, met N-VA-voorzitter Jan Martens. “We hebben hetzelfde toekomstgerichte beleid voor ogen maar zullen als partij elk onze eigen accenten leggen. Het is die confrontatie van verschillende ideeën die het project aan waarde doet winnen”, zegt Jan Martens van de N-VA.

Kartel kiest voor ervaring

Naast lijsttrekker en huidig burgemeester Johan Van Durme worden met Christ Meuleman, Els De Turck, Marleen Verdonck, Jean Marie De Groote en Wilfried Verspeeten alle actieve Oosterzeelse uittredende CD&V-schepenen in stelling gebracht.

Zij worden bijgestaan door raadsleden Christianne Immegeers Schreyen, Rita De Loore, Filip Vermeiren, Marc De Smet en Koen Beeckman. Peter Willems, Ivan Roelekens en Linda De Vos deden ervaring op in het OCMW, net als Hilde De Sutter die uittredend OCMW-voorzitter is. Lijstduwer Jan Martens is  N-VA-voorzitter. De andere kandidaten zijn nieuwkomers.

Voor CD&V zijn dat Ingrid Boulaert, Kristof van Cauwenberghe en Eline De Laender. Bij de N-VA komen Hanna Courtijn, Jeroen De Cock en Gaëtane Maes voor het eerst op de lijst.

Lat ligt hoog voor Groen

Deze ploeg neemt het op tegen Groen en SVVO, Samen Voor Verandering Oosterzele. Groen legt de lat hoog en wil haar aantal zetels verdubbelen van één naar twee raadsleden. Zittend raadslid Barbara Redant krijgt twee jonge kandidaten naast zich. Michiel Van Der Heyden (27) en Stefanie De Groote (20) zijn nieuwkomers in de top drie van de verkiezingslijst. Stefanie is meteen ook de jongste kandidaat.

“We gaan voor minstens twee zitjes in de gemeenteraad en dat moet met duizend stemmen lukken”, besluit Redant. SVVO schuift raadslid Filip Michiels naar voor als kopman en oud-burgemeester Luc Verbanck duwt.

lees ook