CDH-kandidaat zou oproepen om niet op vrouwen te stemmen

Hassan Harraga (CDH) zou de Moeskroenaars oproepen om niet op vrouwen te stemmen. Dat zeggen Fatima Ahallouch (PS), Samira Bouguerra (PS) en Rachida El Ouardi (MR) op Sudinfo.be. Hiermee zou Harraga trachten de moslimgemeenschap voor zich te winnen.

Volgens de Ahallouch, Bouguerra en Ouardi zou hun kandidaatstelling een andere Maghrebijnse kandidaat op een CDH-lijst tegen de borst stuiten.

Naar verluidt zou Harraga, die de 23ste plaats bekleedt op de CHD-lijst, samen met zijn entourage de vrouwen onder druk zetten. Volgens de Moeskroense kandidates zou Harraga de kandidates saboteren door geruchten te verspreiden in de moslimgemeenschap en door hun verkiezingsaffiches te verscheuren.

"Harraga brengt ons in diskrediet door binnen de gemeenschap op te roepen niet op vrouwen te stemmen. Volgens hem hebben Arabische vrouwen geen plek in de politiek", zeggen Ahallouch en Bouguerra tegen Sudinfo.be. "Eigenlijk probeert hij de moslimgemeenschap helemaal voor zich te winnen, door zichzelf voor te stellen als "de man van de moskee"", voegen zij daar aan toe. Ook zou Harraga opmerkingen gemaakt hebben op de kledingdracht van de vrouwen.

Rachida El Ouardi beweert dan weer dat zij rechtstreeks gevraagd is om zich terug te trekken van de MR-lijst. Ter compensatie werd zij een plaats beloofd op de CDH-lijst. De MR-kandidate spreekt van een "ouderwetse Arabische aanpak".

Volgens La Libre Belgique wenste Harraga niet te reageren op de verklaringen van de drie vrouwen.

lees ook