Eerste deel "Millennium"-strip in maart in de rekken

Het eerste deel van de stripreeks rond de "Millennium"-trilogie ligt in maart 2013 in de rekken. Het gaat weliswaar om de Franstalige versie, maar de Nederlandse vertaling ervan zal snel volgen. Dat heeft uitgeverij Dupuis bekendgemaakt.

De cover en enkele ongecorrigeerde pagina's van het eerste album in de "Millennium"-reeks zijn al te bekijken op de website van de uitgeverij Dupuis uit Marcinelle.

Van de drie boeken "Mannen die vrouwen haten", "De vrouw die met vuur speelde" en "Gerechtigheid" van de Zweedse auteur Stieg Larsson (foto) werden wereldwijd al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. De trilogie werd al verfilmd en er was ook al een tv-versie.

De strip van de bestsellerreeks zal uit zes delen bestaan. Er komen twee stripalbums per roman aan een ritme van twee per jaar.