Franse first lady dient een klacht in tegen biografie

Valérie Trierweiler, de partner van de Franse president Hollande, dient een klacht in tegen de auteurs van een biografie die over haar is verschenen. De biografie bevat pittige details over het privéleven van Trierweiler. In het boek wordt haar amoureuze relatie met een UMP-topman beschreven.

Volgens de spraakmakende biografie "La Frondeuse" (De rebel) zou Trierweiler een relatie hebben gehad met Patrick Devedjian, een topman van de rechtse UMP, terwijl ze ook de minnares was van president François Hollande.

Trierweiler en Devedjian zijn allerminst opgezet met de onthullingen in het boek en hebben beiden een klacht ingediend tegen de auteurs. Dat zijn de Franse topjournalisten Christophe Jakubyszyn (TF1 en LCI) en Alix Bouilhaguet (France 2).

"De auteurs staven hun veronderstellingen met geruchten om hen als waarheden te verkondigen. Daarmee willen ze mijn cliënte en haar naasten besmeuren", zegt de advocaat van Trierweiler. "Ze kan het hier niet bij laten."