Fusiegroep rond Electrawinds op beurs Frankfurt

De fusie tussen de Belgische producent van groene stroom Electrawinds en het Duits-Luxemburgse investeringsfonds ECT is afgerond. De groep noteert nu op de beurs van Frankfurt.

De fusie heeft lange tijd vertraging opgelopen, onder meer omdat de aandeelhouders van het Duits-Luxemburgse fonds ECT niet tevreden waren over de verhoudingen binnen de nieuwe groep. ECT was opgericht als een fonds dat bedrijven uit de sector van de groene energie wou overnemen.

Eind september hebben de aandeelhouders dan toch de fusie goedgekeurd en nu noteert de fusiegroep op de beurs van Frankfurt. Later wordt ook een notering in Brussel niet uitgesloten.

De aandeelhouders van Electrawinds bezitten 74,2% van de fusiegroep. Luc Desender is CEO en Jo Cornu is voorzitter van de raad van bestuur. Bij de aandeelhouders van Electrawinds zijn onder meer Gimv, Saffelberg, PMV en Belfius.

De fusiegroep is op de beurs 55 miljoen euro meer waard dan wat ECT waard was voor de fusie, maar dat is wel minder dan eerder was vooropgesteld.

Electrawinds haalt energie uit windmolenparken, biomassa en daken met zonnepanelen. Het bedrijf is actief in 12 landen.