Nieuwe tekenaar voor Asterix en Obelix

Asterix en Obelix krijgen voor hun volgende avontuur een nieuwe tekenaar. Het 35e album van de dappere Galliërs, dat eind 2013 verschijnt, zal uit de tekenpen van Didier Conrad komen. Dat heeft uitgeverij Albert René bevestigd.

Na de dood van René Goscinny, de oorspronkelijke scenarist van de albums van Asterix en Obelix, had tekenaar Uderzo (85) tot zijn pensioen de avonturen van Asterix en Obelix in zijn eentje voortgezet.

Nu geeft hij de pen door aan Didier Conrad, die de tekeningen voor het 35e album van de twee Galliërs voor zijn rekening zal nemen. "Asterix tekenen is voor mij een uitzonderlijk avontuur, een droom uit mijn kindertijd", aldus Conrad. Didier Conrad is onder meer de geestelijke vader van de reeksen "De onnoembaren", "Witte tijgerin" en "Bob Marone".

Het scenario van het nog titelloze 35e album van Asterix en Obelix is van de hand van Jean-Yves Ferri, die al vele jaren voor de uitgeverij werkt. De verhaallijn blijft voorlopig geheim.