One Direction schrijft alweer geschiedenis in VS

De Britse boysband One Direction heeft voor de tweede keer dit jaar muziekgeschiedenis geschreven in de Verenigde Staten. De single "Live while we're young" is de best verkopende single van een niet-Amerikaanse artiest.

"We zijn zo blij met ons succes in Amerika. We kunnen niet wachten tot iedereen naar ons nieuwe album kan luisteren",  reageert Niall Horan van One Direction op de verkoopcijfers. De single ging 341.000 keer over de toonbank de voorbije week.

One Direction was eerder dit jaar de eerste Britse act ooit die met  een debuutalbum op één binnenkwam in de VS met de cd "Up all night". Volgende maand ligt het tweede album in de winkelrekken met als titel "Take me home".

De Britse boysband One Direction is een creatie van Simon Cowell, de man achter de talentenjacht "X factor". De vijf zangers namen in 2010 allemaal solo deel aan de talentenjacht, maar werden niet weerhouden. Als groep mochten ze wel doorgaan in de show en ze eindigden uiteindelijk op de derde plaats.