Paus Benedictus spreekt nu ook Arabisch

Paus Benedictus XVI voegt Arabisch toe aan de talen waarmee hij wekelijks het Sint-Pietersplein toespreekt. Hij wil daarmee de veelgeplaagde christenen in het Midden-Oosten een hart onder de riem steken.

Naast Frans, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Slovaaks, Tsjechisch, Pools, Hongaars en Russisch, spreekt de paus zijn gelovigen nu ook in het Arabisch toe tijdens zijn wekelijkse verschijning op het Sint-Pietersplein. De paus wil daarmee de christenen in het Midden-Oosten steunen.

De onderdrukking en het geweld doen veel christenen vluchten uit de regio die nochtans de bakermat van die godsdienst is. In het Midden-Oosten zijn ook tal van christelijke heiligdommen te vinden. Het Vaticaan beschouwt het gebruik van het Arabisch als een belangrijk symbool.

Meest gelezen