Personeel bij Vasco heeft het werk neergelegd

Bij de radiatorenfabrikant Vasco in Dilsen-Stokkem is de ochtendploeg niet aan het werk gegaan. Gisteren is bekendgemaakt dat 26 mensen daar hun baan verliezen door de slechte economische toestand.

Vasco doet het niet slecht, maar moet toch enkele besparingen doorvoeren vanwege de economische crisis. Daarbij zouden 26 mensen hun baan verliezen. 14 van hen kunnen op termijn met brugpensioen, waardoor het aantal naakte ontslagen beperkt blijft.

Toen de beslissing gisteren werd meegedeeld, kwam het tot een woordenwisseling tussen de directie en het personeel in de werkplaats. Daarop werden de poorten van de magazijnen gesloten en legde het personeel het werk neer.

Vanmorgen is ook de ochtendploeg niet aan de slag gegaan. Straks is er overleg tussen de werknemers en de directie.

Bij Vasco in Dilsen-Stokkem werken in totaal 280 mensen.

Meest gelezen