Vandalen steken "ogen" N-VA-kandidaten uit

Op de Kapelleweide in Ledeberg, een deel van Roosdaal, hebben vandalen de ogen van alle kandidaten op een N-VA-affiche uitgestoken. De N-VA van Roosdaal spreekt van een "lugubere vandalenstreek".

Het is niet de eerste keer dat er borden worden beschadigd of verwijderd op de Kapelleweide in Ledeberg.

"In juni 2010 mochten we van de eigenaar van de weide een verkiezingsbord plaatsen, maar 's anderendaags stelden we vast dat het bord al vernield werd", zegt N-VA-lijsttrekker Linda Van den Eede. "Diezelfde avond werd het bord teruggeplaatst en 2 dagen nadien was het bord opnieuw verdwenen."

Al snel kwam aan het licht dat de weggenomen N-VA-borden zich aan de gemeentelijke loods bevonden, samen met de verkiezingsborden van andere partijen. Burgemeester Christine Hemerijckx (CD&V) had de werkleider de opdracht gegeven om de borden in de Kapelleweide te verwijderen. "Volgens haar waren de borden niet reglementair geplaatst, maar de CD&V-borden die op dezelfde plaats en op dezelfde wijze waren opgesteld bleven echter wel staan", reageert Van den Eede verontwaardigd.

lees ook