Verkeerssituatie Brussel bij slechtste van Europa

De verkeerssituatie in Brussel behoort bij de slechtste van Europa. Dat blijkt uit de Congestion Index van gps-fabrikant TomTom. Die studie geeft een beeld van de verkeersopstoppingen in de grote Europese steden. Brussel is de op zeven na druktste stad van Europa.

De Congestion Index is gebaseerd op de werkelijke reistijden van automobilisten. De verkeersdatabase is zeer uitgebreid en omvat 58 Europese steden. De Turkse stad Istanbul is de drukste stad. Gemiddeld duurt de reistijd er 57 procent langer dan wanneer het verkeer vlot kan doorrijden. De Poolse hoofdstad Warschau staat op de tweede plaats met 45 procent en de Zuid-Franse stad Marseille staat op de derde plaats met 42 procent.

Maar ook Brussel scoort slecht. Onze hoofdstad is de op zeven na drukste hoofdstad van Europa. De reistijd in Brussel duurt gemiddeld 33 procent langer bij opstoppingen dan bij vlot verkeer. Voor alle 58 steden samen is dat gemiddeld 23 procent.