76 van de 102 jobs weg bij Erea in Wijnegem

Bij Erea in Wijnegem moeten 76 van de 102 jobs verdwijnen. Het bedrijf maakt elektronica-onderdelen en transformatoren. De afdeling waar transformatoren gemaakt worden, kan nog blijven, maar moet gereorganiseerd worden. De elektronicia-afdeling gaat dicht. Dat is een gevolg van de economisch crisis.

De vakbonden reageren verslagen op het nieuws. "Twee jaar geleden zijn er al eens 40 plaatsen verdwenen. Toen is gezegd dat er een andere oriëntatie ging komen. Die is uiteindelijk een maat voor niets gebleken", zegt ACV-Metea-secretaris Paul De Schutter.

"Enkele maanden geleden werd een crisismanager aangesteld. Hij zou de zaak bekijken en we hadden daardoor wel wat hoop, maar dit is niets anders dan de complete ontmanteling van ons bedrijf".

Ook Guy Vertommen, secretaris voor BBTK Antwerpen is niet tevreden. "Deze ontslagronde is het resultaat van wanbeleid. Vorig boekjaar was er nog een kapitaalsverhoging van meer dan 4 miljoen euro, maar dat is onvoldoende om het bedrijf draaiende te houden. Men heeft ook onvoldoende ingespeeld op nieuwe technieken in de verlichtingssector."