"CD&V verstuurde 1.960 kilo drukwerk in Neerpelt"

In Neerpelt heeft Groen het verkiezingsdrukwerk dat de verschillende partijen hebben verdeeld, gewogen. CD&V verstuurde met 1.960 kilo het meeste drukwerk, Groen het minste. De partij wijst met haar actie op de papierverspilling tijdens de campagne.

Volgens de berekeningen van de partij hebben de 3 traditionele partijen SP.A, Open VLD en CD&V het meeste verkiezingsdrukwerk verspreid.

Per bus ontving de Neerpeltenaar 144 gram van SP.A, 122 gram van Open VLD en 280 gram van CD&V. Dat gewicht vermenigvuldigde de partij met 7.000, ongeveer het aantal postbussen in de gemeente. Voor de SP.A komt ze uit op 798 kilo. Open VLD verspreidde 854 kilo papier en CD&V voert het lijstje aan met 1.960 kilo.

Zelf deelde Groen per bus 22 gram aan verkiezingsdrukwerk uit. Meteen ook de inzet van hun verkiezingscampagne. "Groen wilt doen waar het voor staat, namelijk inzetten op duurzaamheid", zegt Groen-lijsttrekker Hilde Schuurmans.

"Dat kan door onder andere spaarzaam en milieubewust campagne te voeren. Het gaat niet op de kiezers te vragen om zuinig en duurzaam te leven en zelf grote sommen te besteden aan folders en affiches."

De partij wil daarom graag nu al ideeën lanceren voor volgende campagnes. "We stellen bijvoorbeeld één folder per partij voor", legt Schuurmans uit. "Of één gemeentelijke folder voor alle partijen."

lees ook