A12 afgesloten tussen Antwerpen-Haven en Ekeren

De A12 richting Antwerpen is sinds vanavond 20 uur tussen Antwerpen-Haven en Ekeren afgesloten voor het verkeer. Wegen en Verkeer vernieuwt er het wegdek. De werkzaamheden duren tot maandagochtend vijf uur.

De werkzaamheden worden tijdens het weekend uitgevoerd om de hinder voor de weggebruiker tot een minimum te beperken. Toch zal er hinder zijn voor het verkeer richting Antwerpen.

De werkzaamheden zullen dit weekend nog niet afgerond zijn. Dat gebeurt op een ander tijdstip. Welk weekend dat zal zijn, zal afhangen van de weersomstandigheden.

Omdat het verkeer een tijd over een onderlaag zal moeten rijden, geldt tot het einde van de werkzaamheden tussen Antwerpen-Haven en Ekeren een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur.

Praktisch betekent dit dat dit weekend ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Haven de arm van de R2 naar de A12 afgesloten is. Ook de oprit Stabroek, de oprit ter hoogte van Amoras en de oprit Leugenberg van de A12 richting Antwerpen worden afgesloten. Het verkeer wordt via R2, uitrit (13) Kanaaldok B1/B2 en de Noorderlaan naar oprit (16) Ekeren omgeleid.

Meest gelezen