Artiesten brengen eerbetoon aan Whitney Houston

Een reeks artiesten hebben in Los Angeles de overleden zangeres Whitney Houston geëerd tijdens de opname van een speciale Grammy-uitzending die in de Verenigde Staten in november op televisie te zien zal zijn.

Britney Spears, Halle Berry (foto in tekst) en LL Cool J presenteerden "We will always love you: A Grammy salute to Whitney Houston", de show ter ere van de zangeres die in februari overleed, aan de vooravond van de uitreiking van de Grammy Awards.

Er waren optredens van onder anderen Jennifer Hudson (grote foto) en Usher. Zij zongen de hits van Houston. Er werden ook herinneringen opgehaald aan de zangeres. "Ze inspireerde een generatie kleine meisjes en vrouwen om in hun eigen droom te geloven", zei Halle Berry. "Ik was een van die meisjes en ben een vrouw geworden die nooit gestopt is met van Whitney Houston te houden."

Onder anderen Bobbi Kristina Brown, de dochter van de zangeres en Clive Davis, haar ontdekker, woonden de opnames van de show bij.