Belgisch vuurwerk wint op festival in Shanghai

Een vuurwerkbedrijf uit Geraardsbergen heeft in Shanghai het 13e International Music Fireworks Festival gewonnen. Het was de eerste keer dat Belgische vuurwerkmakers deelnamen aan het festival. Ze werden wel al 3 keer Belgisch kampioen.

Het Belgische vuurwerkbedrijf, CBF Pyrotechnics, werd door de organisatie van het International Music Fireworks Festival naar eigen zeggen geselecteerd op basis van hun palmares en een show in Nagasaki in Japan. De vuurwerkmakers uit Geraardsbergen werden eerder al  3 keer Belgisch kampioen en gaven shows in bijna heel Europa.

In Shanghai moesten ze zich niet enkel meten met Chinees vuurwerk, maar ook met teams uit Canada, Frankrijk, Italië en Polen. Een van de tegenstanders verzorgde zelfs het openingsvuurwerk tijdens de Olympische Spelen in Peking.

2.500 ontstekingen en een technisch hoogstandje later riep de internationale jury de Belgen uit tot de winnaars van het festival. Het was de eerste keer dat een Belgisch vuurwerkbedrijf deelnam aan het International Music Fireworks Festival.