Buurman in zaak-Priscilla blijft nog in de cel

De buurman van het vermoorde tienermeisje Priscilla moet een maand langer in de cel blijven. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist. De buurman heeft gedeeltelijke bekentenissen afgelegd in de moordzaak.

De 14-jarige Priscilla uit Huizingen werd op 20 juli dood teruggevonden in een veld in Dworp. Een kleine maand later werden drie verdachten opgepakt: de 41-jarige buurman en een 12- en 16-jarige buurjongen. Ze zouden het meisje urenlang op een mensonterende manier gepest hebben en zouden het lijk verborgen hebben in Dworp.

De drie zijn in verdenking gesteld voor doodslag. De meerderjarige buurman werd aangehouden en de twee minderjarigen werden door de jeugdrechter geplaatst in Everberg en in Ruiselede.

De buurman heeft altijd beweerd dat hij wel getuige was bij de pesterijen maar er slechts een bijkomstige rol in speelde. Hij zou ook gaan slapen zijn toen Priscilla nog leefde, waarmee hij suggereert niet betrokken te zijn bij haar dood. Dat laatste zou door de twee minderjarigen niet tegengesproken worden.

Toch acht de raadkamer in Brussel het noodzakelijk voor het onderzoek om de buurman in de cel te houden. De man kan wel nog in beroep gaan tegen deze beslissing.

Het is nog steeds niet duidelijk hoe het meisje precies om het leven is gekomen. Het Brusselse gerecht heeft nog niets bekendgemaakt over de officiële doodsoorzaak.