Cameron wil schoolkinderen naar Westhoek

De Britse premier David Cameron heeft aangekondigd dat hij zoveel mogelijk schoolkinderen naar West-Vlaanderen wil sturen. Hij trekt 5 miljoen pond uit om hen kennis te laten maken met de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog.

In 2014 zal het 100 jaar geleden zijn dat de Eerste Wereldoorlog begon. Die herdenking zal gepaard gaan met tal van grote en kleine plechtigheden en andere initiatieven.

In de loopgraven in de Westhoek vochten en sneuvelden duizenden Britse soldaten. Nu al komen veel Britse toeristen naar de Westhoek om te ervaren hoe hun landgenoten bijna 100 jaar geleden hier leefden en streden. Met het nieuwe initiatief van Cameron kunnen er dat nog veel meer worden.

Dat is goed nieuws, vindt de schepen van Toerisme van Zonnebeke, Franky Bryon (SP.A). "De Westhoekgemeenten hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in initiatieven voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog tussen 2014 en 2018."

"De Westhoek is ook veel ruimer dan je denkt. Britse toeristen overnachten nu al in Brugge en in Rijsel. Niet alleen de Westhoekgemeenten, maar ook de ruime omgeving rondom zal er mee van kunnen profiteren. Wij staan klaar om iedereen met open armen te ontvangen."