CD&V: "Stem op lokale bekwame bestuurders"

Partijvoorzitter Wouter Beke van CD&V roept op om te stemmen voor "lokale bekwame bestuurders". Hij deed in een afsluitende speech op een bijeenkomst van de partij in Werchter. "Stem Lokaal in het stemlokaal", luidt de slotslogan.

De CD&V-voorzitter benadrukte ook dat zijn partij niet alleen in de kleine gemeenten bekwame bestuurders heeft. Hij haalde daarvoor inspiratie uit recent onderzoek van Agoria naar de Vlaamse steden die het meest toekomstgericht werken. De eerste vier steden op de ranglijst worden bestuurd door een CD&V-burgemeester.

Beke haalde ook uit naar voormalig kartelpartner N-VA. "Voor ons zijn die steden en gemeenten geen tussendoortje richting 2014, maar dienen ze om iedereen een plaats te geven in een die wereld die verandert."

"Zondag zullen we niet vragen om vage beloften te geloven, wij vragen u te kijken naar onze daden. Wie maakt het verschil in uw gemeente? Wie zorgt ervoor dat concrete problemen worden aangepakt? Welke partij kan een sterker lokaal palmares voorleggen dan CD&V?", vroeg Beke aan de militanten in Werchter.

De christendemocraten sloten hun "CD&V on tour"-campagne af en lanceerden de leuze: "Stem Lokaal in het stemlokaal".

lees ook