Dode bij een schietpartij in Vorst

In de Brusselse gemeente Vorst is vanmorgen een dode gevallen bij een mislukte overval op een autokeuring. De politie was op de hoogte dat de overval zou plaatsvinden en stond de daders op te wachten. Er vielen ook twee gewonden.

De feiten speelden zich af rond zeven uur vanmorgen in de Luitenant Lotinstraat, op de grens tussen Vorst en Drogenbos. De agenten waren op zoek naar verschillende verdachten die een overval wilden plegen op de autokeuring in Vorst.

“Er liep al een tijdje een gerechtelijk onderzoek naar een bende die zware diefstallen pleegde”, zegt parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur. “De speciale eenheden van de federale politie waren op de hoogte van een overval die vanmorgen zou plaatsvinden. Toen de daders de politie zagen, probeerden ze op de vlucht te slaan."

"Daarbij hebben ze verschillende politiemensen in gevaar gebracht en heeft de politie het vuur geopend. De bestuurder van de vluchtwagen werd gedood, de twee andere gangsters raakten gewond. Inmiddels is er ook een vierde verdachte opgepakt.”

Over de identiteit van de gangsters is nog niet veel bekend. “Het gaat om Belgen die gekend zijn bij het gerecht voor gelijkaardige feiten, maar meer kan ik voorlopig niet zeggen”, aldus Meilleur.

Vlak na de schietpartij had de Civiele Bescherming grote schermen geplaatst "om pottenkijkers buiten te houden", zegt radiojournalist Mathijs Bijnens. Ook het parket, de onderzoeksrechter en verschillende gerechtelijke experts kwamen ter plaatse.