Familiale aandeelhouders willen Duvel van de beurs

De familiale aandeelhouders van bierbrouwer Duvel Moortgat willen het bedrijf van de beurs halen. Daarvoor doen ze een bod op het kwart van de aandelen die ze nog niet in hun bezit hebben. Ze bieden 95 euro per aandeel. Duvel Moortgat staat sinds 1999 op Euronext Brussel genoteerd.

Fibemi NV en Veerle Baert, de familiale aandeelhouders van Duvel Moortgat, willen een vrijwillig voorwaardelijk openbaar overnamebod lanceren op de aandelen die ze nog niet in hun bezit hebben.

Met het bod willen de familiale aandeelhouders de 1,312 miljoen aandelen die ze nog niet in hun bezit hebben verwerven. Dat is 24,42 procent van het totaal aantal uitgegeven aandelen.

Ze bieden 95 euro per aandeel, een premie van 8,9 procent tegenover de slotkoers van het aandeel op 10 oktober, van 16,9 procent ten opzichte van de beurskoers van de voorbije 3 maanden en 19,4 procent van de voorbije 6 maanden. 

Indien het bod succesvol is en de acceptatiedrempel van 95 procent wordt gehaald, zal het mogelijk gevolgd worden door een uitkoopbod tegen dezelfde voorwaarden.

Duvel Moortgat staat sinds juni 1999 op de Euronext Brussel genoteerd.

Meer dan enkel Duvel

De voorbije jaren heeft de brouwerij uit Puurs een flinke expansie meegemaakt. Was het aanvankelijk bekend van de eigen bieren Duvel en Vedett, dan zijn er nu heel wat merken met faam bijgekomen.

Zo bezit de groep ook de brouwerij Ommegang in de Amerikaanse staat New York. In 2006 werd de Ardense brouwerij van Achouffe overgenomen met het gelijknamige bier. Twee jaar later werd de groep Liefmans aan boord gehesen. In 2010 werd de bekende Antwerpse brouwerij De Koninck overgenomen.