Financial Times: "De Wever wil af van Brussel"

"Nadat hij 60 kilogram aan lichaamsgewicht heeft verloren, wil hij (De Wever) nu ook het gewicht van Brussel verliezen", dat schrijft de Financial Times. Volgens de krant zet De Wever een grote stap in die richting als een overwinning kan behalen in de tweede grootste Europese havenstad.

N-VA-kopstuk Bart De Wever en de lokale kiesstrijd in Vlaanderen en Wallonië zijn ook een "issue" in de Amerikaanse krant Financial Times.

"Antwerp politician rides secessionist wave", luidt de kop van het artikel. Volgens het dagblad zijn de gemeenteraadsverkiezingen voor De Wever een "opstapje" naar de onafhankelijkheid van Vlaanderen.

"Met een overwinning in de tweede grootste Europese havenstad, zet hij een flinke stap in die richting", aldus de Financial Times.

Een kiezer van Vlaams Belang bevestigt in het artikel dat hij nu voor de N-VA gaat stemmen. "Toen ik voor Vlaams Belang stemde, verdachte iedereen mij ervan een fascist te zijn. Dankzij de N-VA kan ik nu voor een aanvaardbare partij stemmen."

De situatie in België wordt vergeleken met die in Spanje waar Catalonië niet langer wil opdraaien voor de arme streken in het land. Daarom zou De Wever, na 60 kilogram van zijn lichaamsgewicht, maar al te graag Brussel "verliezen".

lees ook