Frank Vanhecke: "Ik zal Vlaams stemmen"

Zelf is hij al een tijdje partijloos, maar enkele dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen laat Frank Vanhecke (ex-Vlaams Belang) nog eens van zich horen om zijn stemgedrag wereldkundig te maken. En zijn stem zal naar de N-VA gaan.

Ex-Vlaams Belangvoorzitter Frank Vanhecke plaatste gisteren een stukje op zijn website met de oproep "volgende zondag in de eerste plaats "Vlaams" te stemmen". Vanhecke klaagt erin onder meer de miljardentransfers naar Wallonië aan.

"Wallonië heeft specifieke klappen gekregen", geeft hij toe, "maar de broodnodige solidariteit is in de loop der jaren vergeeld tot een verlammende injectie", is zijn oordeel.

Vanhecke deelt de mening van N-VA-voorzitter Bart De Wever dat de verkiezingen van zondag "echt niet enkel over een fietspad links of een riolering rechts" gaan en daarom zal hij in de eerste plaats "Vlaams" stemmen. Dat hij "Vlaams" niet meer associeert met zijn voormalige partij, maar veeleer met die van Bart De Wever, is inmiddels bekend.

"Politieke erfenis Marie-Rose"

Vanhecke is naar eigen zeggen "niet zo pretentieus om aan anderen stemadvies te geven", maar vindt het wel belangrijk dat de mensen die hem destijds een voorkeurstem gaven, recht hebben op zijn mening en zijn stemgedrag kennen. En dat zal dus een stem voor de N-VA zijn.

Ten slotte herinnert hij zijn aanhangers ook nog aan de lijstduwer op de N-VA-lijst in Antwerpen: Chris Morel, de vader van zijn overleden echtgenote Marie-Rose Morel. "Ik hoop dat hij véél stemmen voor de goede zaak behaalt." Voor Vanhecke staat het "buiten kijf" dat Chris Morel "de politieke erfenis van Marie-Rose belichaamt".

lees ook